KL vil undersøge betaling for socialrådgivere

INTERVIEW: Det er helt galt, at borgere betaler for hjælp til at forstå socialrådgivere. KL vil undersøge omfanget, siger Tove Larsen, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.
Tove Larsen er formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.
Tove Larsen er formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.Foto: Aabenraa Kommune
Linea Sanderbo Kürstein

Nogle sager kommer til at ligge længere, end de burde, og så slipper tålmodigheden op hos borgerne. Det forstår vi godt.

Tove Larsen
Formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg

Kommunernes Landsforening (KL) vil nu se nærmere på omfanget af, hvor mange borgere der betaler for en selvstændig socialrådgiver til at hjælpe sig i det offentlige system.

Det sker efter, at Altinget.dk har beskrevet Scleroseforeningens og afdelingen for selvstændige socialrådgivere i Dansk Socialrådgiverforenings oplevelse af, at flere borgere har brug for yderligere hjælp fra en selvstændig socialrådgiver, når de skal have en sag behandlet hos en kommunal socialrådgiver. Helt unødvendigt, at borgere skal betale for offentlig hjælp, mener formanden for KL's Social- og Sundhedsudvalg Tove Larsen.   

"Det burde ikke være nødvendigt, at borgere skal betale for at blive hjulpet i det offentlige system. Vi er til for borgerne, men problemstillingen er ny for mig. Der er nogle borgere, der har søgt rådgivning hos Det Sociale Ankenævn, fordi de er utilfredse med svaret fra den kommunale socialrådgiver. Så har vi oplevet, at hvis Ankenævnet heller ikke giver dem medhold, så har de søgt om hjælp. Men at det er et stigende problem, det er ikke nødvendigt, og det vil jeg tage videre i KL og få undersøgt," siger Tove Larsen.

0:000:00