SF: Stadig fejl i Tilbudsportalen.dk

NYHED: Selv om velfærdsministeren lover bedring i forhold til Tilbudsportalen.dk, så er portalen stadig smækfyldt med fejl, siger SF. Portalen skulle ellers hjælpe kommunerne med at visitere klienter.
Kommunale sagsbehandlere bruger Tilbudsportalen.dk til at visitere klienter.
Kommunale sagsbehandlere bruger Tilbudsportalen.dk til at visitere klienter.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Vi bruger frygteligt mange penge på, at Tilbudsportalen ikke fungerer godt nok. Hvis vi skal have socialrådgiverne til at gøre deres arbejde godt og visitere deres klienter de rigtige steder hen, så er portalen nødt til at have et højt kvalitetsniveau.

Anne Baastrup (SF)
Handicapordfører

Søger man efter en specialbørnehave på Tilbudsportalen.dk, kommer der både et plejehjem og flere skoletilbud frem. Søger man efter en sikker institution til udviklingshæmmede dukker der 13 forskellige muligheder frem, selvom der kun findes én - nemlig i Kofoedsminde, siger SF's handicapordfører Anne Baastrup.

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) peger på forbedringer af portalen i et svar til Folketingets Socialudvalg. Efter velfærdsministerens svar har Anne Baastrup selv afprøvet portalen og fundet fejl. Simpelthen ikke godt nok, siger Anne Baastrup.

"Vi bruger frygteligt mange penge på, at Tilbudsportalen ikke fungerer godt nok. Hvis vi skal have socialrådgiverne til at gøre deres arbejde godt og visitere deres klienter de rigtige steder hen, så er portalen nødt til at have et højt kvalitetsniveau," siger Anne Baastrup. 

0:000:00