Minoriteter skal prioriteres i forebyggelsesindsats

NYHED: Politikerne vil gerne have øget fokus på uligheden i sundhed mellem danskere og indvandrere. Men konkrete initiativer mangler.
Maria Dalby
Politikerne vil gerne gøre noget for at forbedre sundheden for etniske minoriteter. Men de vil vente, til Forebyggelseskommissionen kommer med deres udspil. Og det gør de, siger formand Mette Wier, men hun understreger, at det handler mere om sociale forhold end etnicitet.

"Jeg vil tro, at meget af forskellen på de etniske grupper kan forklares ud fra den sociale ulighed. 43 pct. af de socialt udsatte familier er med anden etnisk baggrund end dansk. Sundhedsindsatsen skal sammentænkes med den sociale indsats for at gøre en forskel," siger Mette Wier, der er formand for Forebyggelseskommissionen.

Tale deres sprog
Dermed ligger hendes holdning helt på linje med SF's sundhedsordfører. Han fremhæver, at indsatsen skal ramme folk der, hvor de er.

"Vi skal lave en helt anden målrettet indsats for at ramme de her grupper. Vi bliver nødt til at tale et andet sprog, og det gælder både med hensyn til sproget og kulturen," siger Karl Bornhøft.

0:000:00