V og DF: Frivilligcentre må vente til efteråret

NYHED: De 16 lukningstruede frivilligcentre må vente til efteråret med at få afgjort deres fremtid som alle andre, der søger satspuljemidler, mener V og DF.
Frivilligcentrene må finde økonomisk opbakning i kommunerne, mener V og DF.
Frivilligcentrene må finde økonomisk opbakning i kommunerne, mener V og DF.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Frivilligcentrene er forankret i kommunerne, så centrene må finde blivende støtte dér. Satspuljens vilkår er ikke, at den støtter projekter til evig tid. Vi kigger med ens øjne på alle ansøgningerne, og jeg vil ikke give tilsagn eller afskrive frivilligcentrene. De får samme behandling som alle andre.

Ellen Trane Nørby (V)
Socialordfører

De 16 centre, der muligvis står til at lukke, må søge om penge fra satspuljen til efteråret på lige fod med alle andre foreninger og projekter. Det mener V og DF. SF vil have puljen finansieret anderledes.

Det er formanden for landsforeningen for Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark (FriSe), Kirsten Kolby, der peger på, at 16 frivilligcentre står til at lukke til januar 2009, hvis ikke de får flere penge fra satspuljen. Hun understreger samtidig, at det har været svært at få ørenlyd hos kommunerne efter kommunalreformen, og derfor er pengekasserne hos flere af landets frivilligcentre tomme. 

Ifølge Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby skal alle ansøgninger til satspuljen behandles ens, og hun vil derfor ikke komme nærmere ind på, om frivilligcentrene skal have en ny portion penge fra puljen.

0:000:00