Socialaktører: Regeringen skal tage mere ansvar

NYHED: Regeringen lægger for meget ansvar på kommunerne, og drop fokus på enkeltsager. Det er blot nogle af rådene fra Socialchefforeningen, Dansk Socialrådgiverforening og Rådet for Socialt Udsatte, der gør status efter det forgangne folketingsår.
Bettina Post, konstitueret formand i Dansk Socialrådgiverforening, mener, at forsøg med lægeordineret heroin har været lærerige.
Bettina Post, konstitueret formand i Dansk Socialrådgiverforening, mener, at forsøg med lægeordineret heroin har været lærerige.Foto: Socialrdg.
Linea Sanderbo Kürstein

Det bliver igen og igen påpeget, at det er kommunernes ansvar, og det oplever vi som en fralæggelse af det velfærdsministerielle ansvar.

Preben Brandt
Formand for Rådet for Socialt Udsatte

Regeringen skyder for meget ansvar over på kommunerne, og politikerne skal fjerne fokus fra enkeltsager. Det er hovedbudskaberne, efter Altinget.dk har spurgt Socialchefforeningen, Dansk Socialrådgiverforening og Rådet for Socialt Udsatte om status på det sociale område, efter politikerne er gået på sommerferie.

Regeringen har et medansvar
Ifølge formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, har der i årets løb ofte været situationer, hvor Velfærdsministeriet og regeringen henviser til kommunernes ansvar, og det er problematisk, mener han.

"Det bliver igen og igen påpeget, at det er kommunernes ansvar, og det oplever vi som en fralæggelse af det velfærdsministerielle ansvar," siger Preben Brandt. 

0:000:00