S: Der er ikke tale om kvoter

BAGGRUND: S og SF vil sikre, at de offentlige institutioner skal afspejle befolkningssammensætningen. Der er dog ikke tale om kvoter, siger S.
De offentlige institutioner skal afspejle befolkningssammensætningen, siger Henrik Dam Kristensen.
De offentlige institutioner skal afspejle befolkningssammensætningen, siger Henrik Dam Kristensen.Foto: Altinget.dk
Anders Agner Pedersen

Det er ekstremt vigtigt, at den offentlige sektor, heriblandt politimænd, skolelærere og sygeplejersker, afspejler den etniske sammensætning, der er i Danmark.

Henrik Dam Kristensen
Integrationsordfører, Socialdemokraterne
Beskæftigelse er en nødvendighed for ordentlig integration. Derfor skal der nedbrydes barrierer hos arbejdsgivere i forhold til at ansætte indvandrere. Den offentlige sektor skal gå forrest. Socialdemokraterne og SF vil igennem målrettede tiltag forfølge en målsætning om, at offentlige institutioner skal afspejle befolkningssammensætningen.

Således lyder de indledende ord i et af de i alt 14 punkter, som Socialdemokraterne og SF vil arbejde for at få gennemført, hvis de får regeringsmagten ved næste valg.

"Det er ekstremt vigtigt, at den offentlige sektor, heriblandt politimænd, skolelærere og sygeplejersker, afspejler den etniske sammensætning, der er i Danmark. Og der skal laves en målrettet politik ude på de offentlige institutioner, som siger, at vi gerne vil gøre en indsats for at tiltrække mennesker med anden etnisk baggrund, så vi kommer til at afspejle det samfund, som omgiver os," siger Socialdemokraternes integrationsordfører, den tidligere socialminister Henrik Dam Kristensen, til Altinget.dk.

Ifølge den socialdemokratiske integrationsordfører er det langtfra tilfredsstillende, som tingene i øjeblikket tager sig ud. Og det har det faktisk ikke været i lang tid.

0:000:00