Kommuner kan spare på genoptræning

GENOPTRÆNING: Der er alt for stor forskel på, hvor stor en andel af genoptræningen, der er specialiseret. Den specialiserede genoptræning udgør 41 procent, og det er alt for højt, mener Sundhedsstyrelsen.
Foto: Colourbox.com
Maria Dalby
Sundhedsstyrelsen mener, at andelen af specialiseret genoptræning skal ned. Men for at det kan ske, skal der udarbejdes et redskab til kvalitetsmåling.

"Den specialiserede genoptræning på 41 pct. af den samlede genoptræning er markant for høj. Vi er ved at udarbejde et instrument, der skal kunne sige, hvad der er det rigtige niveau. Sundhedsstyrelsen har ikke driftansvaret, men vi vil meget gerne være med til at belyse forskellene," siger Claus Munk Jensen, vicedirektør ved Sundhedsstyrelsen.

Det skete på en konference om genoptræning, hvor han var blevet bedt om at give en status ud fra Sundhedsstyrelsens perspektiv.

Aktiviteten er steget
Siden ansvaret for genoptræning i forbindelse med kommunalreformen blev flyttet til kommunerne, er den samlede aktivitet på området steget med 23 pct. fra 2004-2007. Tilsvarende er aktiviteterne i sygehusvæsnet steget med 16 pct. I alt fik ca. 200.000 danskere i 2007 genoptræning.

Der blev dog kun lavet ca. 80.000 genoptræningsplaner, men det er en fremgang fra før kommunalreformen, og den kan tilskrives, at der kun følger penge med, når planerne registreres. Alligevel er Claus Munk Jensen tilfreds med fremgangen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00