Ældre demonstrerer mod forringede levevilkår

ÆLDRE: De ældre er trætte af, at deres levevilkår er blevet dårligere. Derfor demonstrerer de ældre for første gang nogensinde i et opråb til politikerne.
Slut med at sidde med hænderne i skødet. På onsdag demonstrerer landets ældre imod, hvad de kalder en markant forringelse af deres levevilkår.
Slut med at sidde med hænderne i skødet. På onsdag demonstrerer landets ældre imod, hvad de kalder en markant forringelse af deres levevilkår.
Anders Agner Pedersen

Det er et nødråb fra pensionisterne, og ikke en balladedemonstration.

Anton Johansen
Landsformand i LO Faglige Seniorer
På onsdag går en række af landets ældre på gaden for at ytre deres utilfredshed med, at deres levevilkår i løbet af de sidste år er blevet forringet. Det er de fire ældreorganisationer LO Faglige Seniorer, Ældremobiliseringen, Pensionisternes Samvirke og Sammenslutningen af Pensionistforeninger i Danmark som står bag de i alt fem demonstrationer, der finder sted i København, Roskilde, Århus, Aalborg og Odense.

Det er aldrig tidligere sket, at landets ældre går på gaden for at lufte deres utilfredshed med levevilkårene, men ifølge landsformanden for LO Faglige Seniorer, Anton Johansen, kræver den nuværende situation øjeblikkelig handling.

Nødråb fra pensionisterne
"Det er et nødråb fra pensionisterne og ikke en balladedemonstration. Vi holder denne demonstration på grund af den velfærdstilbagegang, der har været for de svageste ældre i løbet af de seneste år. Jeg håber, at man forstår, at denne demonstration er en påmindelse om, at der er nogle svage grupper, som man i ulighedens hellige navn har glemt under hele denne velfærdsstigning," siger Anton Johansen, som er overbevist om, at landets ældre vil møde talstærkt op til onsdagens demonstration. Der er dog en enkelt ubekendt, som kan få stor indflydelse.

"Det afhænger meget af vejret. Vi snakker jo om ældre mennesker. Men jeg tror på, at der kommer over 10.000 på slotspladsen, hvis bare vejret bliver nogenlunde," siger Anton Johansen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00