Støjberg: Ingen ændringer på ligelønnen

SAMRÅD: Der bliver ikke lavet om på ligelønsloven, siger Inger Støjberg og afviser at tage oppositionens forslag til sig. Der sker intet på ligestilling med denne minister, raser SF.
Løngabet mellem kvinder og mænd er steget med tre procentpoint under den nuværende regering. Giv statistikkerne tid til at virke, siger Støjberg.
Løngabet mellem kvinder og mænd er steget med tre procentpoint under den nuværende regering. Giv statistikkerne tid til at virke, siger Støjberg.Foto: www.colourbox.com
Anne Bjerregaard

Der er ingen grund til at tro, der vil ske noget de næste ni år, hvis det er med Inger Støjberg for bordenden som ligestillingsminister.

Pernille Vigsø Bagge
Ligestillingsordfører, SF

Onsdag slog ligestillingsminister Inger Støjberg (V) endnu en gang fast, at der ikke kommer til at ske ændringer på ligestillingsområdet.

Samrådet var indkaldt af SF's Pernille Vigsø Bagge, der ville have svar på, om ministeren har tænkt sig at ændre i politikken på ligelønsstatistikker. Kun 23 virksomheder ud af 2000 mulige har nemlig gjort brug af statistikken på ligeløn, som regeringen genindførte fra 2007. Statistikken har været tilgængelig via Danmark Statistik i et år nu, men altså uden nævneværdig succes.

Oppositionen foreslår blandt andet, at virksomheder med mere end tre ansatte skal udarbejde og offentliggøre ligelønsstatistikker. I dag er det kun pålagt virksomheder med mere end 35 ansatte.

0:000:00