Sjursen vil inspireres af civilsamfundet

INTERVIEW: Tidligere minister og partiformand for Kristeligt Folkeparti Jann Sjursen finder inspiration til sit nye arbejde i de frivillige organisationer - og vil ikke pege fingre i bestemte politiske retninger.
Anne Bjerregaard

Jeg synes, rådet er sat til at være talerør for de socialt udsatte og komme med forslag til forbedringer. Det vil nødvendigvis føre til forandringer, uanset hvilken farve regering har.

Jann Sjursen
Nyudnævnt formand, Rådet for Socialt Udsatte

Den nye formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, er mangeårig partiformand for Kristelig Folkeparti og tidligere minister i Nyrup-regeringen. Han vil drage fordel af sin politiske baggrund, når han efter nytår sætter sig i spidsen for rådet. Mød ham her.

Hvad kvalificerer dig til din nye opgave?

"Jeg er medlem af bestyrelsen for Kofoeds Skole, der også har indsatser på det sociale område og kender til nogle af de udfordringer, som de socialt udsatte står over for. Jeg har, modsat flere af rådets nuværende medlemmer ikke en faglig baggrund inden for alkoholbehandling, hjemløse eller psykisk syge. Jeg kommer med en politisk baggrund i bagagen og med en viden om, hvordan det politiske system virker, og hvordan lovgivningen er på området. På den måde er min tilgang mere generel."

0:000:00