Ligestilling får sin egen hjemmeside

LIGESTILLING: Danida har åbnet en hjemmeside om kvinder og ligestilling, der skal informere og give vejledning til at fremme ligestilling i udviklingslandene.
På hjemmesiden www.kvinder.um.dk kan man finde oplysninger om kvinder og ligestilling, eksempler, links og vejledning.
På hjemmesiden www.kvinder.um.dk kan man finde oplysninger om kvinder og ligestilling, eksempler, links og vejledning. Foto: colourbox.com
Med hjemmesiden www.kvinder.um.dk ønsker Danida at vise nogle af de store forhindringer, ligestillingsarbejdet skal overvinde i fremtiden.  

Eksempler og erfaringer formidles i både tekst, billeder og lyd. Via hjemmesiden kan man eksempelvis høre Hajia Hajara fra Ghana fortælle, hvordan hun og andre kvinder gennem en kursusrække finansieret af danske bistandsmidler fik så meget tro på sig selv, så de nu tør stille op til politiske valg - selvom de ikke har gået mange år i skole.

Et selvstændigt udviklingsmål
På hjemmesiden kan man finde oplysninger om fattigdom, beskæftigelse, sundhed og kultur, samt finde eksempler på, hvordan man som donororganisation kan bidrage til at fremme ligestilling i udviklingslandene.

"Lande der ikke inddrager deres kvinder i kampen mod fattigdom, har svært ved at komme fattigdommen til livs. Derfor er ligestilling et vigtigt middel i Danmarks udviklingsarbejde og internationalt for at nå 2015-målene, ligesom det er et selvstændigt udviklingsmål," skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Desuden kan man via hjemmesiden finde links til relevante værktøjer og dokumenter.

0:000:00