SF: Mere samarbejde, mindre abekastning

BANDER: Villy Søvndal (SF) og Bo Asmus Kjeldgaard (SF) mener, at København og staten må stå sammen i kampen mod banderne. De ønsker fælles statsligt og kommunalt samarbejde i stedet for abekastning.
Villy Søvndal (SF) og Bo Asmus Kjeldgaard (SF) ønsker mere statsligt og kommunalt samarbejde i kampen mod banderne.
Villy Søvndal (SF) og Bo Asmus Kjeldgaard (SF) ønsker mere statsligt og kommunalt samarbejde i kampen mod banderne. Foto: colourbox.com
Københavns børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard og SF's formand Villy Søvndal opfordrer overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og velfærdsminister Karen Jespersen (V) til at droppe beskyldningerne og i stedet samarbejde om at stoppe bandekrigen i København.

Opfordringen kommer efter, at Ritt Bjerregaard i medierne har kaldt Karen Jespersen for usynlig i bandekonkflikten og kaldt det til grin, at velfærdsministeren vil kortlægge bandeproblemerne i København. Karen Jespersen er uenig og bedyrer omvendt, at kommunen ikke har styr på indsatsen. Hun nedsætter derfor en overvågningsenhed, der skal undersøge, hvordan Københavns Kommune kan forbedre sin indsats.

Drop abekastningen
Det er de gensidige beskyldninger og mangel på samarbejde, som de to SF'ere ønsker at gøre op med.

"Lad os nu droppe abekastningen. Bandekrigen i København kan kun stoppes, hvis kommunen, politiet og staten arbejder tættere sammen," siger Bo Asmus Kjeldgaard i en fælles pressemeddelelse.

"Det er vigtigt, at vi nu, hvor politiets indsats og langt mere tydelige tilstedeværelse i de berørte områder begynder at virke, ser på de konkrete løsninger. Ansvaret er både statsligt og kommunalt og det gælder om at komme i gang," fortsætter Villy Søvndal.

Konkrete opgaver
De to SF'ere foreslår derfor et tættere samarbejde mellem staten og kommunen, men med en konkret og tydelig arbejdsfordeling.









0:000:00