"Jeg er ikke bange for at blive gammel"

ÆLDRE: Landets nye socialminister, Karen Ellemann (V), roser kvaliteten af den nuværende ældrepleje og sætter i fremtiden sin lid til de nye velfærdsteknologier og mindre bureaukrati.
Fremtiden byder på mere udviklet velfærdsteknologi, og det vil give mere tid til den enkelte ældre, mener Karen Ellemann (V).
Fremtiden byder på mere udviklet velfærdsteknologi, og det vil give mere tid til den enkelte ældre, mener Karen Ellemann (V).Foto: Venstre
Ida Skytte

For mig handler det om, at vi vedbliver med at have et samfund, hvor man ikke frygter alderdommen. Det er jo ikke noget nyt, som jeg skaber, for jeg synes faktisk, at vi har en ældrepleje og ældrevilkår, som er af en sådan kvalitet, at jeg på ingen måde frygter at blive gammel i dagens Danmark.

Karen Ellemann (V)
Indenrigs- og socialminister

Hun har kun halvandet års erfaring som medlem af Folketinget. Nu står hun allerede i spidsen for Indenrigs- og Socialministeriet, der godt nok er blevet slanket en smule efter velfærdsminister Karen Jespersens (V) opsigtsvækkende exit, men som stadig er et af landets tungeste ministerier med cirka 450 ansatte.

"For mig handler det om, at vi vedbliver med at have et samfund, hvor man ikke frygter alderdommen. Det er jo ikke noget nyt, som jeg skaber, for jeg synes faktisk, at vi har en ældrepleje og ældrevilkår, som er af en sådan kvalitet, at jeg på ingen måde frygter at blive gammel i dagens Danmark," siger den 39-årige minister i et interview med Ældre Sagen NYT og Altinget.

Fokus på ny teknologi
Selv om Karen Ellemann ikke har nye initiativer på tegnebrættet, understreger hun, at hun har fokus på udfordringen med det stigende antal ældre og mindre nye årgange. Hun peger blandt andet på "de uanede muligheder" i de nye teknologier som robotter og de håndholdte computere.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00