Regulering skal værne om pensionerne

EU-VALG: Pensionerne skrumper, og arbejdsløsheden stiger i Europa. Hvad vil EU-kandidaterne gøre for at forbedre vilkårene for de ældre?
Finanskrisen rammer også de ældre - og kandidaterne til Europa-Parlamentsvalget har forskellige forslag til at sikre de ældre.
Finanskrisen rammer også de ældre - og kandidaterne til Europa-Parlamentsvalget har forskellige forslag til at sikre de ældre. Foto: Colourbox
Ida Skytte

Vi er nødt til at sikre os i forhold til pensionsopsparerne - at de investeringer, der finder sted, er nogenlunde forsvarlige. Og det er også derfor, at vi har sagt, at vi må have et bedre finanstilsyn på europæisk plan.

Morten Messerschmidt (DF)
Spidskandidat, Europa-Parlamentsvalget
Bedre regulering af finanssektoren. Statistik over alderssammensætningen ved fyringer. Genindførelse af grænsekontrollen.

Partiernes kandidater til Europa-Parlamentet har mange forskellige bud på, hvad EU bør gøre for de ældre set i lyset af finanskrisen, der får mange ældre til at frygte de økonomiske konsekvenser. Det siger de til Ældre Sagen og Altinget.dk. 

Mere åbenhed og tilsyn
De fleste partier går ind for bedre tilsyn og åbenhed på de finansielle markeder, men graden af regulering er de ikke enige om. Mens SF og Socialdemokraterne foreslår konkret lovgivning omkring kapitalfondene og skattely, lægger Venstres spidskandidat, Jens Rohde, vægt på, at EU ikke skal overregulere. For så søger kapitalen bare andensteds hen, mener han.

"Og det øjeblik, kapitalen søger andensteds hen, så er der ikke ret meget for pensionssparerne at komme efter," siger han.

0:000:00