Flere unge på førtidspension ryster politikerne

FORSØRGELSE: Antallet af unge på offentlig forsørgelse steg markant under højkonjunkturen fra 2004 til 2008. Politikerne er rystede og kan ikke forklare hvorfor.

Den eneste årsag til, at unge mennesker kommer på offentlig forsørgelse, er fordi de har misrøgtet deres helbred, og det er forfærdeligt.

Knud Kristensen (K)
Formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Hvorfor der er kommet så mange unge, der er svagelige, og ikke kan klare sig på arbejdsmarkedet, det har jeg ingen forklaring på.

Bent Bøgsted (DF)
Arbejdsmarkedsordfører

Historisk lav ledighed og en lille ungdomsårgang. Det var vilkårerne i perioden 2004-2008. Derfor var der et godt grundlag for at få alle unge integreret på arbejdsmarkedet samt rekordfå på offentlig forsørgelse. Alligevel kom flere unge under 30 år på førtidspension, ledighedsydelse eller i flexjob.

I 2004 var 10.000 unge på varig offentlig forsørgelse. Det tal steg til 11.500 i 2008, hvoraf hele 80 procent af gruppen kom på førtidspension. Det skriver SAMSPIL.INFO, der er et nyhedsbrev fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

K: Misbrug er årsagen
Formanden for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg, Knud Kristensen (K), er rystet og uforstående over tallene.

"Det overrasker mig rigtig meget. De tal har jeg slet ikke været i besiddelse af. Det overrasker mig meget, at der har været sådan en udvikling. I den periode har der netop været behov for at have dem ude på arbejdsmarkedet," siger Knud Kristensen.

0:000:00