Rekordmange sættes på gaden

SAT UD: Flere lejere end nogensinde før blev i løbet af 2009 sat på gaden. Det viser tal, som avisen Kommunen har indsamlet fra landets boligselskaber.
Rasmus Nielsen

I 2008 blev fogeden tilkaldt  3.762 gange for at sætte lejere ud af deres lejligheder. Men da halvdelen af 2009 var omme, var 2.080 allerede sat ud. Og udviklingen er fortsat i den forkerte retning siden da, melder tre af landets største boligselskaber.

"Tallene er desværre stærkt foruroligende. Vi havde håbet, at udviklingen faktisk var begyndt at vende, men i stedet har vi set en voldsom stigning. Og 2009 er uden sidestykke blevet det år med fleste sager," siger administrerende direktør i KAB, Jesper Nygaard til Kommunen.

Også Lejerbo og Boligkontoret Danmark har sat flere for døren i 2009. Og stigningen i antallet af udsættelser er en klar indikation på, at der bliver flere fattige i Danmark, vurderer ph.d. ved det Nationale Center for Velfærdsforskning, SFI, Gunvor Christensen.

"Når antallet af udsættelser stiger, så siger det også noget om fattigdom. De to ting hænger helt klart sammen," siger hun.   

Fakta

Så mange sættes ud:

KAB administrerer 50.000 lejemål i hovedstaden. Her er der sket en stigning i antallet af udsættelser på 25 procent i forhold til 2008.

Boligkontoret Danmark har i 2009 oplevet en stigning på 40 procent i antallet af udsættelser i hovedstaden.

Lejerbo melder også om flere udsættelser i 2009 end nogensinde før.


Kilde: Avisen Kommunen

Over de sidste syv år er antallet af udsættelser mere end fordoblet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00