Lejere snydes for viden om boligstøtte

KORT NYT: Selvom reglerne om boligstøtte kan forekomme meget indviklede, har næsten hver femte kommune ikke givet deres lejere adgang til hjemmesiden Borger.dk.
Tyson W. Lyall

Borgerne snydes for en nem og hurtig adgang til information om deres muligheder for boligstøtte, når kommunerne fravælger adgang til hjemmesiden Borger.dk, det skriver magasinet Beboerbladet i morgen.
Den manglende information kan betyde, at kommunens borgere går glip af den boligstøtte, de har krav på, og i værste fald ender med at blive sat ud af deres lejlighed.

Snydes for nem service
18 af landets 98 kommuner har ikke link på Borger.dk til menupunkterne "Din boligstøtte" og "Beregn din boligstøtte", hvor man på få sekunder kan få lavet en udregning. Enkelte af de 18 kommuner har til gengæld muligheden på deres hjemmesider, men her kan den være svær at finde. Hermed bliver det sværere for de 18 kommuners lejere at blive bekendte med deres rettigheder på et område, der er svært at gennemskue. Boligstøtten er præget af en række specialregler og overgangsordninger.

51 procent af lejerne fik boligstøtte i 2008, fremgår det af tal fra Danmarks Statistik.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00