Minister kaldt i samråd om unge handicappede

ULIGHED: En ny rapport viser, at en ud af tre elever med handicap ikke tager folkeskolens afgangsprøve og risikerer ikke at komme videre i uddannelsessystemet. Det Centrale Handicapråd råber vagt i gevær, og SF vil nu have undervisningsministeren i samråd om sagen.
Morten Øyen
Fakta

Spørgsmål til samrådet: 

1. Hvor stor andel af børn med handicap - fordelt på handicap-type - gennemfører folkeskolens afgangsprøve, og hvilke tiltag planlægger ministeren for at sikre, at unge med handicap får de hjælpemidler, der gør dem i stand til at gennemføre folkeskolens afgangsprøve?

2. Hvor mange unge med handicap gennemfører en ungdomsuddannelse - fordelt på handicap-type - og hvilke tiltag planlægger ministeren for at sikre, at unge med handicap får muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse?


Kilde: Pressemeddelelse, SF

I sin netop offentliggjorte årsberetning peger Det Centrale Handicapråd på, at fire uafhængige undersøgelser viser, at handicappede unge har det vanskeligt i uddannelsessystemet. En undersøgelse fra Undervisningsministeriet og en fra Danske Studerendes Fællesråd viser blandt andet, at unge med handicap, som ønsker at læse videre, oplever store problemer.

"Studerende med handicap har svært ved at gennemføre uddannelsen på lige vilkår med andre studerende. De føler ikke, de er en del af fællesskabet på studiet. Det betyder en øget risiko for, at den studerende ikke gennemfører uddannelsen og får ringere muligheder på arbejdsmarkedet," siger Ester Larsen, formand for DCH, i en pressemeddelelse.

SF opfordrer derfor nu regeringen til at handle på området og henviser til folkeskolelovens krav om hjælp til børn med behov.

"Nu må regeringen komme ind i kampen om et bedre uddannelsessystem, hvor lige muligheder for børn og unge efterleves. En ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser, at kun to ud af tre børn med et handicap får et afgangsbevis fra folkeskolen. Det er bare ikke godt nok!" siger SF's Pernille Frahm i en pressemeddelelse.

SF har kaldt undervisningsminister Tina Nedergaard (V) i samråd om sagen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00