DF vil forhandle om fastfrosne overførselsindkomster

ØKONOMI: S-SF vil ikke fastfryse overførselsindkomster, men DF har en dør på klem for regeringen. Forslaget har pinlig social slagside, mener socialrådgiverne.
Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Kristian Aaskov NielsenMarie Dissing Sandahl

Det bliver afgørende, om man kan finde den sociale balance. Der er nogle med lave indkomster, som kommer til at bære en for stor byrde, hvis ikke vi kigger på det.

Kristian Thulesen Dahl
Finansordfører, Dansk Folkeparti
Nu skal regningen betales. Derfor vil regeringen blandt andet fastfryse overførselsindkomster de næste to år, men den pille er umulig for oppositionen at sluge. Dansk
Dokumentation

Regeringen vil finde 6,3 milliarder kroner ved at fastfryse overførselsindkomster i to år:

De skriver:
Den omfatter alle de ydelser, der reguleres efter principperne i satsreguleringsloven, herunder folkepension, dagpenge, efterløn, kontanthjælp, fleksydelse, og barselsdagpenge samt ydelser, der reguleres efter andre principper, herunder SU og børnefamilieydelse.

Også overførsler, som fastsættes ud fra beløbsgrænser mv., herunder boligstøtte og friplads i daginstitution, omfattes af suspensionen.

Det betyder, skriver regeringen i sit oplæg, at alle på overførselsindkomst vil få 2-3 procent færre penge i 2012, hvis man sammenligner med den forventede stigning i prisudviklingen over den samme periode.

REGERINGENS SKEMA:
Virkning på månedlige rådighedsbeløb

Kr. (2010-niveau)  2011   2012 2013
Enlig LO-arbejder -30-50 -50 
Enlig dagpengemodtager  -200-400 -400 
Enlig folkepensionist  -140-270 -270 
Privatansat funktionærpar med 2 børn  -720-980 -520 


0:000:00