Ministre afviser politi i psykiatrien

SAMRÅD: Flugt fra retspsykiatriske afdelinger skal stoppes. Derfor skal fængselsbetjente under uddannelse kunne udstationeres på afdelingerne, foreslår Dansk Folkeparti. Men ideen møder modstand, viste et samråd torsdag.
Morten Øyen

Det afgørende er, at der sættes en stopper for de mange flugter. Når vi anbefaler folk fra kriminalforsorgen, er det fordi, de har erfaring med netop at stoppe folks flugt.

Peter Skaarup
MF, Dansk Folkeparti
Fakta

Lovgrundlag

Regionerne har pligt til at modtage og yde psykiatrisk behandling til de kriminelle, som domstolene idømmer en psykiatrisk særforanstaltning (ifølge Lov nr. 1396 af 21. december 2005 om retspsykiatrisk behandling).

Personer, der på gerningstidspunktet var utilregnelige pga. sindssygdom eller ligestillede tilstande, idømmes ikke fængelsstraf (straffelovens § 16, stk. 1). I stedet idømmes personerne psykiatrisk behandling (straffelovens §§ 68-69).

Dom efter § 16 (§§ 68-69) sker altid med afsæt i en mentalerklæring.


Kilde: regioner.dk
Medierne har i løbet af sommeren kunnet berette om nye flugter fra retspsykiatriske afdelinger. Det har fået Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til at foreslå,
0:000:00