FTF vil belønne virksomheders sociale ansvar

PENSION: Virksomheder, der ansætter personer med forringet arbejdsevne, skal præmieres, forlyder det fra FTF, som varmer op til efterårets reform af førtidspensionen. FOA og sociale organisationer kommer også med bud på nye tiltag inden de kommende forhandlinger.
Fakta
Regeringen vil i efteråret 2010 forhandle en reform af førtidspension og fleksjob. Den nye reform skal sikre, at færre - specielt unge - tilkendes førtidspension og fleksjob, og at flere opnår og fastholder ordinær beskæftigelse.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet
FTF vil gøre det mere attraktivt for virksomhederne at ansætte personer, som ikke er i stand til at yde en fuld arbejdsindsats. Derfor foreslår formand Bente Sorgenfrey som optakt til førtidspensionsreformen at tage gulerodsmetoden i brug over for landets virksomheder.    

"Vi synes, at man skal præmiere virksomheder, der tager socialt ansvar og vil åbne deres dør for folk med meget ringe arbejdsevne. Det kan for eksempel være førtidspensionister eller folk, som er på vej til at ende på førtidspension," siger hun og tilføjer, at belønningen enten kan være økonomisk eller bestå i at gøre virksomheden til rollemodel for andre virksomheder.   

På den måde mener FTF, at førtidspensionisterne vil have en bedre chance for at opnå en regelmæssig tilknytning til arbejdsmarkedet og en højere grad af selvforsørgelse, som kan hjælpe deres udvikling i en positiv retning og medvirke til at formindske samfundets udgifter til ordningen.

Bente Sorgenfrey vurderer, at virksomhederne ofte er meget tilbageholdende med at ansætte personer med nedsat arbejdsevne, og ifølge FTF er en forudsætning for en vellykket reform, at der eksisterer et arbejdsmarked for førtidspensionisterne.

0:000:00