Om  
Henrik Hynkemejer

LGBT Danmark får ny forperson

Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner har valgt Peder Holk Svendsen som ny forperson. Foreningens generalsekretær, Henrik Hynkemejer, er samtidig blevet genvalgt.

Katrine Falk Lønstrup

Peder Holk Svendsen er på weekendens årsmøde i Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner blevet valgt som LGBT Danmarks nye forperson.

Han overtager dermed formandsposten fra Søren Laursen, der i oktober blev valgt som forperson for Rådet for Menneskerettigheder.

Årsmødet bød derudover på genvalg til foreningens nuværende generalsekretær, Henrik Hynkemejer, der har siddet på posten siden 2010.

Det skriver LGBT Danmark i en pressemeddelelse til Altinget.

Som nyvalgt forperson vil Peder Holk Svendsen blandt andet arbejde for at åbne organisationen mere og fokusere på at få flere medlemmer og en bredere folkelig opbakning.

”Vi har brug for en større folkelig opbakning, vi har brug for flere medlemmer og aktive, der involverer sig i vores sag. Én udfordring er loven og de strukturelle udfordringer, man som LGBT-person oplever, dem skal vi fortsat ændre på. Én anden udfordring er hverdagen som LGBT-person, hvor der fortsat er en værdikamp på samfundsplan, der skal vindes. Her har vi brug for, at flere taler vores sag. Vi skal løse begge udfordringer,” siger Peder Holk Svendsen i pressemeddelelsen.

45-årige Peder Holk Svendsen er uddannet cand.mag. i religionsvidenskab og historie og arbejder til daglig med it-support. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Hynkemejer

Projektleder, Copenhagen Airports International, fhv. generalsekretær, LGBT Danmark, lufthavnskonsulent
cand.merc. (CBS 2006)

0:000:00