Om  
Inger Støjberg
Halima El Abassi

Rådet for Etniske Minoriteter er udpeget

Udlændinge- og Integrationsministeriet har udpeget nyt Rådet for Etniske Minoriteter. Halima El Abassi er valgt som formand. 

Claudia Steenhard

Der er valgt 14 nye medlemmer til Rådet for Etniske Minoriteter. Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet på sin hjemmeside

Rådet for Etniske Minoriteter er et uafhængigt råd, der har til opgave at rådgive den siddende udlændinge- og integrationsminister om emner, der vedrører flygtninge og indvandrere i Danmark. De følger derudover integrationsindsatsen i kommunerne. 

Rådet består af 14 medlemmer, der sidder i fire år ad gangen. Medlemmerne har en særlig viden om og erfaring med integration og etniske minoriteter. Rådet har eksisteret siden 1998. 

Erfaren ny formand
Rådets nye formand, Halima El Abassi, har et ph.d.-stipendiat ved OsloMet, hvor hun forsker i negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. Hun har desuden arbejdet som socialrådgiver, konsulent og underviser inden for integrationsområdet. Hun ser frem til sin nye formandspost:

"Jeg er naturligvis utrolig glad for at blive udpeget til formand for rådet, som jeg synes er sammensat bredt og repræsentativt, hvad angår faglige kompetencer og personlige erfaringer (…) Vores opgave bliver nu at sætte alle vores kompetencer i spil med henblik på at rådgive ministeren og præge den offentlige debat, så vi kan være med til at sikre en vellykket integration i Danmark," siger Halima El Abassi. 

Ministeren ser frem til samarbejde
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) glæder sig over det nye råd. Hun udtrykker, at de centrale emner, rådet skal beskæftige sig med, netop er negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter:

"Selvom det går fremad med at få flere og flere flygtninge i arbejde, skal vi have endnu flere ud på arbejdsmarkedet, så de bliver selvforsørgende. Vi skal dæmme op for den negative sociale kontrol, som udøves i nogle familier, og vi skal have sat en stopper for æresrelateret tvang og kontrol, for det hører simpelthen ikke hjemme i et demokratisk samfund som det danske," siger Inger Støjberg.

Det nyudpegede råd skal sidde indtil 2022, og alle medlemmerne ser frem til at komme i gang med arbejdet. Listen over rådets medlemmer kan ses her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Halima El Abassi

Fhv. forkvinde, Det Nationale Integrationsråd
socialrådgiver (Metropol 2003), cand.soc. i socialt arbejde (2013)

0:000:00