Det har fondene givet penge til siden sommerferien

En intelligent sporingsenhed, der ved hjælp af avanceret rumteknologi kan tracke containere. En kørestolsrugbyturning i Prag. En ny udstilling på Arken om Per Kirkebys murstensskulpturer. Her er denne måneds overblik over uddelinger fra de almennyttige fonde.

Med støtte fra Den Danske Maritime Fond er PinPoint Tracking ved at lægge sidste hånd på enheden, der efter planen skal lanceres i 2024.
Med støtte fra Den Danske Maritime Fond er PinPoint Tracking ved at lægge sidste hånd på enheden, der efter planen skal lanceres i 2024.Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Det maritime er i fokus på tværs af denne måneds liste over uddelinger fra de almennyttige fonde. Den danske startup-virksomhed PinPoint Tracking modtager en bevilling fra Den Danske Maritime Fond, som skal understøtte udviklingen af en sporingsenhed, der udnytter avanceret rumteknologi til tracking af for eksempel containere. Den Danske Maritime Fond støtter også Det Blå Danmark med 12 millioner kroner. 

Blandt den seneste måneds fondsbevillinger finder man også støtte til en kørestolsrugbyturning i Prag, en udstilling på Arken om Per Kirkebys murstensskulpturer, lithiumbatterier til el-hockeystole og Operaparken. Se hele listen, som er udarbejdet af Fondenes Videnscenter, herunder.

BYUDVIKLING OG ERHVERVSFORMÅL

0:000:00