Året der gik på socialområdet: Mercado fanget i bittert opgør mellem LA og DF

OVERBLIK: Hårde forhandlinger om et nyt skilsmissesystem og ballade om bosteder har fyldt dagsordenen. Efter ferien skal der landes aftaler om magtanvendelsesregler og anbringelser, og så vil regeringen hjælpe flere handicappede i job.

Mai Mercado (K) blev udpeget som børne- og socialminister i november 2016. Især én knudret forhandling har præget hendes første hele folketingsår i ministerstolen.
Mai Mercado (K) blev udpeget som børne- og socialminister i november 2016. Især én knudret forhandling har præget hendes første hele folketingsår i ministerstolen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Søren Elkrog Friis

Folketingsåret 2017/2018 er overstået.

Trods et stabilt flow af lovforslag og udspil fra Børne- og Socialministeriet har der især været ét forhandlingsforløb, som er løbet med opmærksomheden på ministeriets område.

Der er naturligvis tale om de knudrede forhandlinger om et nyt skilsmissesystem, der blev skueplads for en del af magtkampen mellem Liberal Alliance og støttepartiet Dansk Folkeparti, som på det overordnede plan har præget det forgange folketingsår.

0:000:00