Afgående socialordførere om satspuljens upopulære afløser: For svært for politikere at give afkald på uddelingsfest for rullende kameraer

Enhedslistens Pernille Skipper og SF’s Trine Torp har slået i bordet for sidste gang på vegne af samfundets mest udsatte og organisationer, der støtter dem. På vej ud ad døren til folkestyret giver de deres ærlige bud på, hvorfor det har taget en hel valgperiode IKKE at få styr på satspuljens efterfølger.

Enhedslistens Pernille Skipper og SF's Trine Torp har stået bag Social- og Ældreminister Astrid Krag til flere aftaler om den årlige fordeling af SSA-reserven siden satspuljens nedlæggelse. Her i 2021. Men planen har hele tiden været, at satsafløseren skulle give arbejdsro og mere langsigtede muligheder for et udsnit af de civile organisationer. Hvorfor det ikke er lykkedes endnu giver de to afgående socialordførere deres bud på.
Enhedslistens Pernille Skipper og SF's Trine Torp har stået bag Social- og Ældreminister Astrid Krag til flere aftaler om den årlige fordeling af SSA-reserven siden satspuljens nedlæggelse. Her i 2021. Men planen har hele tiden været, at satsafløseren skulle give arbejdsro og mere langsigtede muligheder for et udsnit af de civile organisationer. Hvorfor det ikke er lykkedes endnu giver de to afgående socialordførere deres bud på.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

’Hvad gik der galt?’ er et spørgsmål, man hverken hver eller hver anden dag får en politiker til at svare sandfærdigt og oprigtigt på.

I hvert fald hvis det omhandler noget, de pågældende selv har betragtelige aktier i.

Undtagelsen kan være politikere, som står på kanten til et civilt liv uden for Slotsholmen – og det er netop tilfældet for henholdsvis Pernille Skipper, socialordfører for EL og Trine Torp, socialordfører for SF. Begge afslutter deres politiske virke til det kommende valg.

0:000:00