Alle svage kontanthjælpsmodtageres sager skal genvurderes

SATSPULJEN: Partierne bag satspuljen har afsat 115 mio. kr. til, at jobcentrene skal genvurdere alle de svage kontanthjælpsmodtageres sager. KL er positiv og peger på gode erfaringer med ”Ny chance til alle” i 2006.
Jobcentrene skal nu gøre en ekstra indsats for de cirka 28.000 svage kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 3.
Jobcentrene skal nu gøre en ekstra indsats for de cirka 28.000 svage kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 3. Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede
Fakta

Brug for alle
Der er afsat 115 mio. kr. i 2012 til initiativet Brug for alle - Håndholdt indsats til udsatte kontanthjælpsmodtagere. Initiativet har til formål at sikre en håndholdt opfølgning fra jobcenteret for borgere i matchgruppe 3. Initiativet er forankret i Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Satspuljen
En årlig pulje på typisk et stort trecifret millionbeløb, der skal gå til særlige tiltag for samfundets svage grupper. Det er imidlertid de svage grupper selv, der finansierer puljen. Derfor er Enhedslisten som det eneste parti i Folketinget ikke med i forliget.

Pengene til puljen tages fra den automatiske regulering af overførselsindkomsterne, som derfor stiger 0,3 pct mindre end lønudviklingen på arbejdsmarkedet. Tidligere blev overførselsindkomsterne reguleret, så de præcist fulgte lønudviklingen. Satspuljen blev etableret med et bredt politisk forlig i maj 1990.


Kilde: Beskæftigelsesministeriet og Wikipedia
De svageste kontanthjælpsmodtagere kan se frem til at få genvurderet deres sag. Det drejer sig om cirka 28.000 personer i matchgruppe 3, som skal have genvurderet deres arbejdsevne og muligheder for tilbud, der kan hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet.

"Brug for alle" hedder initiativet, der er det væsentligste og dyreste tiltag i aftalen om satspuljen på beskæftigelsesområdet. Alle partier minus Enhedslisten er med i satspuljeforliget, og hos begge fløje på Christiansborg og hos kommunerne er der glæde over initiativet, som der er afsat 115 mio. kr. til i 2012.

Skal hjælpe flere i job
"Vi har med aftalen fået opbakning til at tage hånd om udsatte kontanthjælpsmodtagere, så de kan komme i job," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Den tidligere regering lancerede et lignende initiativ under titlen "Ny chance til alle" i 2006. Og hos de borgerlige partier er der også fuld opbakning til at prøve igen.

0:000:00