Altinget-konference: Forebyggelse og Partnerskaber

KONFERENCE: Altinget.dk introducerer konferencer om aktuelle fagpolitiske emner på det frie ords højborg Vartov i København. Premiere i maj om forebyggelse og folkesundhed.

Kære abonnent,

For mange år siden var jeg til iværksættertræf og stødte på stifterne af dating.dk. Deres virkelighedsopfattelse var allerede i 1999 rent online, idet de tilføjede: Men man skal også lave noget offline. Derfor holder vi fester!

Siden har det været et ønske for Altinget.dk, der virtuelt samler mennesker med professionel interesse i et fagpolitisk område, også at blive et fysisk mødested for vores læsere. Fest og farver lover vi ikke - men faglighed, professionel afvikling og god forplejning og stemning, dét satser vi på.

Foråret byder på to konferencer - og meget mere vil komme til i takt med interessen.

På sundheds- og kommunalområdet tilbyder vi 12. maj en konference om et højaktuelt politisk emne: forebyggelse. Hvad er forhindringerne for øget folkesundhed gennem kommunal og national forebyggelse?

Partnerskaber bliver en del af løsningen på at forbedre forebyggelsen, når sundhedsministeren offentliggør de nye nationale mål her i foråret. Hvordan kan det gøres? Det undersøger vi på den store forebyggelseskonference den 12. maj i år. Mød blandt andre * sundhedsminister Astrid Krag, * direktør for Statens Institut for Folkesundhed Morten Grønbæk, * leder af KL's Center for Forebyggelse i praksis Tine Curtis og * Chris MacDonald, der er kåret som Danmarks bedste foredragsholder inden for sundhed og humor.

Som mødested har vi valgt Vartov, Grundtvigs gamle hjemsted for det frie ord. Dels er faciliteterne i i orden - på samme tid historiske og moderne. Dels ligger Vartov lige bag Københavns Rådhus og dermed praktisk tæt på Hovedbanegården og Slotsholmen. 

Konferencerne tilrettelægges og dirigeres på dagen kyndigt og charmerende af redaktør Janne Aagaard. 

<img align="left" src="@navn=Rasmus Nielsen@" />Vel mødt til Altinget.dks konferencer.

Rasmus Nielsen, udgiver 

Dokumentation

Program:

09:30-10:00 Indskrivning og morgenkaffe
10:00-10:05 Velkomst ved dagens konferencier, redaktør Janne Aagaard 

10:05-10:45 Et kig fra helikopteren
Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, formand for Vidensrådet for Forebyggelse, taler om hvor langt Danmark er nået ind. Hvor ligger knasterne i at få forbedret både livslængde og livskvalitet? Grønbæk tager temperaturen på forebyggelsen – og fortæller også om Center for Interventionsforsknings arbejde.

10:45-11:10 Sådan når vi de nationale mål
Opridsning af de nationale mål og tankerne bag v. minister for forebyggelse og sundhed Astrid Krag, blandt andet om puljen på 120 mio. kr., der skal sætte ekstra gang i partnerskaber med frivillige og organisationer.

11:10-11:40 Forebyggelse i pakkeform
Kvalitet i den kommunale forebyggelsesindsats – kommunernes implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker. Om at sikre systematik i indsatsen, arbejde med sundhed på tværs i kommunen og samarbejde med relevante eksterne parter. Tine Curtis, leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL, fortæller hvor langt de er nået.

11:40-12:30 Frokost inkl. vand, dessert/frugt og kaffe

12:30-13:25 Det store U-turn
Chris MacDonald har gennen både U-Turn og ”En by på skrump” været med til at motivere mennesker til motion og forebygge kroniske lidelser. Han vil fortælle om projekterne, og hvordan man kan skabe fælles retning på forebyggelsen.

13:25-14:15 Lille indsats, stor effekt
Nye projekter: ”De Legende Mennesker” om forebyggelse af faldskader og forbedring af motorik for både børn og ældre i Gentofte Kommune ved forebyggelseschef, Torben H. D. Petersen. Teamchef hos Psykiatrifondens Bjarke M. Jensen fortæller om forebyggelse og mental sundhed hos børn og unge gennem konkrete cases, hvor der har været offentligt samarbejde.

14:15-14:30 Kaffepause

14:30-15:15 En historie om to byer
To kommuner, to måder at tænke forebyggelse på. Der er himmelvid forskel på den kommunale tilgang til forebyggelse, og her møder Esbjerg og Egedal hinanden. Arne Nikolajsen, sundhedsdirektør i Esbjerg, møder centerchef for sundhedsområdet i Egedal, Erik Petersen, til en dyst om forebyggelse.

15:15-16:00 Debat: Forhindringer for forebyggelsen
Debat: Hvad er de største forhindringer for at forbedre sundheden? Hvor er de største knaster, og har vi brug for mere forskning eller mere handling? Vi inddrager deltagerne i salen i debatten sammen med eksperter og interessenter i panelet.

Ordstyrer: sundhedsredaktør Ole Toft, Altinget.dk

16:00  Afrunding og tak for i dag ved Altinget.dks direktør, Rasmus Nielsen.

(med forbehold for ændringer)


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

Morten Grønbæk

Direktør, Center for Sundt Liv og Trivsel, formand, Karen Elise Jensens Fond
cand.med. (Københavns Uni. 1988), ph.d. (Københavns Uni. 1996), dr.med. (Københavns Uni. 2000)

Tine Curtis

Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL, forskningschef, Aalborg Kommune, adj. professor, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet
mag.art. i kultursociologi (Københavns Uni. 1993), ph.d. i sundhedsvidenskab (Københavns Uni. 2001)

0:000:00