Ansatte oplever, at dokumentationskrav styrker dagtilbud

KRAV: Chefer, institutionsledere og pædagoger oplever, at krav om dokumentation løfter kvaliteten i dagtilbuddene. De kommunale krav presser sig dog på, hvilket KL vil gøre noget ved.

Dagtilbudschefer, institutionsledere og pædagoger er ifølge en aktuel KORA-undersøgelse enige om, at dokumentationskrav højner kvaliteten på dagtilbudsområdet.
Dagtilbudschefer, institutionsledere og pædagoger er ifølge en aktuel KORA-undersøgelse enige om, at dokumentationskrav højner kvaliteten på dagtilbudsområdet.Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix
Tyson W. Lyall

Respondenternes generelle vurderinger af, at dokumentationskravene har klare formål, peger på, at der ikke er en udbredt oplevelse af unødigt bureaukrati

KORA-rapport, 2017

Dokumentationskrav højner kvaliteten på dagtilbudsområdet.

Det er både dagtilbudschefer, institutionsledere og pædagoger ifølge en aktuel KORA-undersøgelse enige om.

Selvom dokumentationskrav sjældent omtales positivt i debatten om offentlig administration, er over 80 procent fra de nævnte medarbejdergrupper ”i høj grad eller i nogen grad” enige i, at dokumentationskrav højner kvaliteten på området.

Dokumentation

Om undersøgelsen:

KORA har undersøgt omfanget af dokumentationskrav på dagtilbudsområdet for Børne- og Socialministeriet. KORA har samtidig set på, hvordan kravene opleves af ledere og medarbejdere.

Undersøgelsen bygger blandt andet på spørgeskemaundersøgelser blandt samtlige kommunale dagtilbudschefer og blandt samtlige kommunale og selvejende daginstitutionsledere og pædagoger i otte udvalgte kommuner.

Derudover er er gennemført kvalitative interview i fire kommuner. Interviewene er lavet med dagtilbudschefen og udvalgsformanden for det relevante politiske udvalg. I hver af kommunerne er der udvalgt to kommunale dagtilbud, hvor der er gennemført interview med lederen, en pædagog og formanden for forældrebestyrelsen.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00