Baastrup indtager socialordførerposten alene

ROKADE: Tidligere var socialordførerskabet delt i SF. Men efter formandsskiftet i partiet overtager Anne Baastrup hele socialordførerskabet.
Kasper Frandsen

Det bliver formanden for Folketingets Socialudvalg og ny gruppeformand i SF, Anne Baastrup, der sætter sig fuldt ud på socialordførerposten hos SF.

Tidligere delte Anne Baastrup posten med Annette Vilhelmsen, der har opgivet socialområdet, efter at hun er blevet SF-formand og vækst- og erhvervsminister.

Posten som socialordfører i SF lå ellers i mange år hos Özlem Sara Zekic. Hun mistede dog posten før sommerferien, da hun valgte at undsige regeringens skattereform med Venstre og Konservative, der blandt andet betød, at overførselsindkomster ikke længere skulle følge lønudviklingen på arbejdsmarkedet, men inflationen.

Ændringerne er en del af en større rokade i SF, der er kommet i kølvandet på formandsskiftet i partiet.

I forhold til socialområdet fortsætter Karina Lorentzen og Pernille Vigsø Bagge som henholdsvis integrationsordfører og ligestillingsordfører.

60-årige Anne Baastrup har været medlem af Folketinget for SF siden 1994. Hun er cand.jur. fra Københavns Universitet, 1976.

0:000:00