Bedre kollegaer skal forbedre social indsats

UDSATTE: KL og socialrådgiverne vil forbedre den sociale indsats på børneområdet ved at definere, hvad den attraktive arbejdsplads indeholder. Og det kræver en mere venlig velfærdsminister Karen Jespersen (V).
Når familieidyllen krakelerer, er det vigtigt, at kommunernes familierådgivning kommer på banen. Og her spiller den attraktive arbejdsplads for sagsbehandlerne en stor rolle.
Når familieidyllen krakelerer, er det vigtigt, at kommunernes familierådgivning kommer på banen. Og her spiller den attraktive arbejdsplads for sagsbehandlerne en stor rolle. Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Udgangspunktet er at sikre det gode sociale arbejde over for de familier og børn, vi har med at gøre. Og det hænger nøje sammen med den attraktive arbejdsplads.

Isabel Gebuhr
Leder af familierådgivningen i Greve Kommune

Hvis socialrådgiverne har det sjovere på arbejde, og hvis de kender det præcise mål med deres arbejde, bliver servicen over for borgerne bedre.

Efter den logik har KL, HK/Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening lavet en større undersøgelse om, hvad den attraktive arbejdsplads på børneområdet indeholder.

Lysten til at blive i en stilling
Og undersøgelen viser, at hvis der er optimale forhold inden for kollegialt miljø, organisering, faglighed, ledelse og anerkendelse, så er der gode chancer for at opnå det optimale udbytte i form af bedre service.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00