Borgmestre vil have have social refusion ind under servicerammen

Det er ikke den store hjælp at få refunderet udgifter til de dyre sociale sager, når man ikke kan bruge de ekstra penge på velfærd, mener borgmestre. De vil have den sociale refusion lagt ind under serviceramme for at lette presset på socialområdet.

Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær (K) vil have lov til at bruge indtægter fra social refusion på velfærd.<br>
Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær (K) vil have lov til at bruge indtægter fra social refusion på velfærd.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En lille teknisk ændring af kommunernes finansiering vil være en stor hjælp for kommunernes udfordringer med høje udgifter til udsatte børn og voksne.

Det mener de konservative borgmestre Benedikte Kiær og Morten Slotved. De peger på, at kommunerne alle kommuner hvert år får refunderes et millionbeløb fra den såkaldte centrale refusionsordning, som skal kompensere for udgifter til særligt dyre sociale sager.

Men pengene kan ikke nødvendigvis bruges på velfærd, fordi refusionsindtægterne ikke regnes med som en del af servicerammen. Det gør til gengæld de fulde udgifter til de sociale sager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024