Brancheforening: Sæt halvanden milliard af til frivilligt socialt arbejde

FUNDAMENT: Politikerne bør afsætte halvanden milliard kroner årligt til frivilligt socialt arbejde, mener Civilsamfundets Brancheorganisation. Pengene skal komme fra eksisterende indsatser og en oprydning i den gamle satspulje. 

Frivilligt arbejde med fattige børn, hjemløse, mennesker med handicap og andre udsatte bør sikres fast finansiering, mener brancheforening. 
Frivilligt arbejde med fattige børn, hjemløse, mennesker med handicap og andre udsatte bør sikres fast finansiering, mener brancheforening. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Carsten Terp Beck-Nilsson

Vi ser gerne en politisk tilkendegivelse om, at civilsamfundets indsats er vigtig og kan tænkes ind på alle de områder, hvor den er relevant.

Per Fruerled
Formand, Civilsamfundets Brancheforening

Frivilllige tilbud til fattige børn, hjemløse og syge danskere er i fare for at lukke. Det er konsekvensen, hvis ikke politikerne finder en stabil finansiering af det frivillige arbejde på social- og sundhedsområdet, lyder det fra Civilsamfundets Brancheforening.

I et nyt udspil lægger brancheforeningen op til, at politikerne øremærker mindst 1,5 milliarder kroner årligt til de frivillige sociale organisationer, hvis økonomi har været vakkelvorn, siden politikerne for to år siden nedlagde satspuljen.

”Der er nogle mennesker, som har brug for et tilbud. Og de tilbud er i fare, fordi politikerne lukkede satspuljen uden at sætte noget andet i stedet. Vi elskede ikke satspuljen, men den var der dog,” siger formanden for foreningen, Per Fruerled.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00