Bredt flertal afsætter 80 millioner kroner til civilsamfundsstrategi

STRATEGI: En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for civilsamfundet skal udarbejde et udspil til, hvordan den fremtidige offentlige støtte skal være på det frivillige sociale område. 

En ny strategi skal skabe et bedre samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet om at forbedre vilkårene for udsatte danskere. 
En ny strategi skal skabe et bedre samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet om at forbedre vilkårene for udsatte danskere. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-NilssonSimon Lessel

Et bredt flertal i Folketinget har afsat 80 millioner til en strategi, der skal styrke samarbejdet mellem det politiske system og de frivillige organisationer på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Det sker i forbindelse med en stor politisk aftale, der fordeler 760 millioner kroner på socialområdet. 

"Vi er blevet enige om at få iværksat en arbejdsgruppe, hvor civilsamfundet selv sidder i førersædet til at tage en grundig diskussion af, hvilken rolle civilsamfundet skal spille i fremtiden på socialområdet, og hvordan vi kan understøtte og sikre det,” siger socialminister Astrid Krag (S). 

Det er regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten, Alternativet, Konservative, Venstre, DF og Liberal Alliance, der står bag aftalen om civilsamfundsstrategien.

Dokumentation

Disse 6 hensyn skal strategien rumme

En arbejdsgruppe bestående af Frivilligrådet (formand), Rådet for Socialt Udsatte, Danske Handicaporganisationer, Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark og Civilsamfundets Brancheorganisation skal udarbejde strategiske pejlemærker for udmøntningen af reserven i 2022-2024 og for samspillet med øvrig offentlig støtte til frivillige sociale organisationer. Arbejdsgruppen skal inddrage kommuner, boligselskaber og andre relevante aktører i arbejdet.

Seks hensyn skal sætte præg på det endelige oplæg fra arbejdsgruppen:

  • Fokus på udsatte og sårbare grupper
  • Fælles indsats mod ensomhed
  • Samarbejde og partnerskabsmodellen
  • Foreningers størrelse
  • Geografiske hensyn
  • Forhold mellem udvikling og drift

Kilde: Kommissorium for arbejdsgruppe om civilsamfundsstrategi


0:000:00