Claus Hjort: Ulighed er ikke et politisk mål

NYHED: Ny bog fra CEPOS ser ulighed som nødvendig for økonomisk udvikling og velfærd. Minister ville have været enig - for 15 år siden.
"Det vil dog være underligt at argumentere for ulighed, for det er ikke et selvstændigt politisk mål. Jeg styrer efter, at flere kommer i arbejde, selv om det betyder uligheder i indtægter mellem de arbejdsløse og dem, der nu er kommet i arbejde," siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).
"Det vil dog være underligt at argumentere for ulighed, for det er ikke et selvstændigt politisk mål. Jeg styrer efter, at flere kommer i arbejde, selv om det betyder uligheder i indtægter mellem de arbejdsløse og dem, der nu er kommet i arbejde," siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).Foto: Krifa/Lars Stig Madsen
Henrik Theil
CEPOS' direktør Martin Ågerup har udgivet en ny bog med titlen "Den retfærdige ulighed", hvor han argumenterer for, dels at forskelle i indkomst ikke er uretfærdige. Dels at velfærdsstaten ikke skal søge lighed med sin omfordeling af pengene via skatterne, fordi det er en hæmsko for dynamik og vækst i et markedsstyret samfund.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) ville have været enig med ham for 15 år siden. Men tiden har ændret hans synspunkt:

"Det vil dog være underligt at argumentere for ulighed, for det er ikke et selvstændigt politisk mål. Jeg styrer efter, at flere kommer i arbejde, selv om det betyder uligheder i indtægter mellem de arbejdsløse og dem, der nu er kommet i arbejde," siger beskæftigelsesministeren. 

Bogen blev præsenteret mandag på en konference på Arbejdermuseet, hvor der var et panel som foruden Martin Ågerup og Claus Hjort Frederiksen bestod af Professor Claus Thustrup Kreiner, og økonom Carsten Valgreen, partner i Benderly Economics.

0:000:00