DA og DH: Nyt erhvervsnetværk skal hjælpe selskaber med at ansætte personer med handicap

Et frivilligt erhvervsnetværk og en rådgivningsfunktion skal fjerne virksomheders uvidenhed, når det kommer til at få folk med handicap i arbejde. Det mener DA og DH, der foreslår ordningen som en del af nyt udspil. "Vi vil udrydde så mange usikkerhedsfaktorer som muligt," meddeler DA. 

Erik Simonsen er vicedirektør i DA, der har lanceret et udspil med DH, der skal få flere personer med handicap i job. Udspillet består af otte forslag. Arkivfoto. 
Erik Simonsen er vicedirektør i DA, der har lanceret et udspil med DH, der skal få flere personer med handicap i job. Udspillet består af otte forslag. Arkivfoto. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenSimon Lessel

En ny rådgivningsfunktion samt et frivilligt netværk af virksomheder skal være med til at få flere personer med handicap i job. 

Sådan lyder et af punkterne i et nyt fælles udspil fra Danske Handicaporganisationer (DH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der har titlen 'Flere med handicap i job'.

"Mange virksomheder kender ikke til de mange former for udfordringer, som en person kan have. Der er en stor grad af uvidenhed om det her i virksomhederne. Vi vil udrydde så mange usikkerhedsfaktorer som muligt, for det er nøgleordene for at blive succesfulde her," siger Erik Simonsen, vicedirektør i DA. 

0:000:00