Om  
Lisbeth Jessen
Michael Ask

Danners direktør fratræder og bliver direktør for Anti Doping Danmark

Efter fem år for kvindecentret Danner bliver Lisbeth Jessen direktør for Anti Doping Danmark i det nye år, hvor hun overtager efter Michael Ask.

Max Læbo Wulff

De seneste fem år har Lisbeth Jessen stået i spidsen for kvindecentret Danner og arbejdet mod vold mod kvinder. Det skal hun ikke længere. Fra februar har hun nemlig sagt ja til stillingen som direktør for Anti Doping Danmark.

Det skriver Danner i en pressemeddelelse.

”De seneste fem år har været nogen af de mest spændende og lærerige i mit arbejdsliv, men nu er det rigtige tidspunkt kommet for mig til at slutte. Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med ansatte og frivillige i Danner, som hver og én bidrager til at løse praktiske og faglige udfordringer. Jeg er glad for alle de ting, vi som hold har skabt sammen både nationalt og internationalt,” udtaler Lisbeth Jessen i pressemeddelelsen.

Når Lisbeth Jessen træder af, bliver Mette Marie Yde, der er vicedirektør i Danner, konstitueret som direktør, indtil kvindecentret finder ud af, hvem der skal overtage efter Lisbeth Jessen.

Om sit nye job som direktør for Anti Doping Danmark udtaler Lisbeth Jessen i en pressemeddelelse, Anti Doping Danmark har skrevet, at ser frem til at ”bekæmpe snyd og forbrydelse i idrætten, men vi skal i lige så høj grad forebygge og have blik for, hvad der skaber presset på idrætsaktive”.

”Organisationen arbejder strategisk i en udviklingsorienteret retning, jeg ikke bare kan se mig selv i, men også ser frem til at kunne understøtte med de erfaringer, jeg har især i forhold til at etablere samarbejde og partnerskaber på tværs af offentlige, private og civilsamfundsorganisationer samt i det politiske landskab,” udtaler Lisbeth Jessen i pressemeddelelsen.

Som kvindecentrets direktør har Lisbeth Jesse været medlem af Justitsministeriets ekspertpanel for bekæmpelse af seksuelle krænkelser, samtidig med at hun har været bestyrelsesformand i Lev Uden Vold og Selveje. Før Danner arbejdede Lisbeth Jessen som vicepolitidirektør i Rigspolitiet.

Michael Ask stoppede i november som direktør for Anti Doping Danmark, fordi han takkede ja til en stilling i International Testing Agency, der varetager antidopingarbejde for en række internationale idrætsforbund.

Kim Højgaard Ravn har været konstitueret direktør for Anti Doping Danmark, siden Michael Ask stoppede.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Jessen

Programchef, ’En barndom uden vold i familien’ - en programindsats igangsat af Ole Kirk’s Fond
politibetjent (Politiskolen 1991), lederkursus (Politiskolen 2004), overordnet lederkursus (Politiskolen 2007), master (CBS)

Michael Ask

Chef for internationale relationer, International Testing Agency
politibetjent (Politiskolen 1988), Politiets Overordnede Lederuddannelse (2008), (FBI National Academy, USA 2010), MPG (CBS 2015)

0:000:00