Danskerne bakker op om 450-timers-reglen

INTEGRATION: Et flertal af danskerne bakker op den nye 450-timers-regel, viser en ny undersøgelse. Men det skyldes, at danskerne ikke kender til reglens bagside, mener oppositionen.
Et flertal af danskerne bakker op om 450-timers-reglen, som er en del af den udlændingeaftale, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti.
Et flertal af danskerne bakker op om 450-timers-reglen, som er en del af den udlændingeaftale, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti.Foto: Henrik/Altinget.dk
Anders Agner Pedersen

Det er da bestemt et svar, som Dansk Folkeparti er godt tilfreds med. Det bekræfter os i, at det er det rigtige, vi har gjort, da vi fik det her ind i aftalen med regeringen om udlændingepolitikken.

Peter Skaarup
Næstformand, Dansk Folkeparti
Fakta

Sådan lød spørgsmålet:

Er du tilhænger eller modstander af, at den nuværende 300-timers-regel bliver strammet til 450 timer? Reglen betyder, at et ægtepar på kontanthjælp begge skal have arbejdet mindst 450 timer i løbet af to år for at modtage kontanthjælp. Hvis ikke de opfylder kravet, mister ægteparret den ene kontanthjælp.

Tilhængere af stramningen: 50,4 %
Modstandere af stramningen: 39,1 %
Ved ikke: 10,5 %

I alt har 719 personer medvirket i undersøgelsen som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk


Kilde: A&B Analyse

Som et led i den nye udlændingeaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti blev det besluttet at stramme op på 300-timers-reglen, så den nu bliver til 450-timers-reglen. Stramningen betyder, at et ægtepar på kontanthjælp begge skal have arbejdet mindst 450 timer i løbet af to år for at modtage kontanthjælp.

Og det er en stramning, som et flertal af danskerne bakker op om. I en ny undersøgelse som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk svarer 50,4 procent af de i alt 719 respondenter, at de er tilhængere af, at 300-timers-reglen bliver strammet.

Det er noget, som vækker glæde hos beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V). "Jeg er glad for opbakningen. Man skal huske på, at det danske samfund bygger på ret og pligt. Og derfor overrasker det mig heller ikke, at der er opbakning til det," siger Claus Hjort Frederiksen til Altinget.dk.

V: En glædelig bekræftelse
Generelt er der stor tilfredshed i VKO-blokken over, at danskerne bakker op deres nye udspil. Venstres integrationsordfører, Karen Ellemann, er således helt på linje med sin partifælle, beskæftigelsesministeren.

"Svaret viser, at der er tilslutning i befolkningen til stramningen. Det viser også, at befolkningen synes, at det er ret og rimeligt, at man stiller krav til beskæftigelsen. Jeg ser det også som en bekræftelse på det, som vi allerede konstaterede, da det hed 300-timers-reglen, nemlig at det er noget, der virker og som skaber gode resultater," siger Karen Ellemann.

Glæden er om muligt endnu større hos Dansk Folkeparti, hvor næstformand Peter Skaarup ikke kan skjule tilfredsheden.

0:000:00