De pakkede aldrig kufferten ud

Dårlig start. Første generation af indvandrere indstillede sig aldrig på at blive, og det danske samfund var ikke parat til at integrere dem, siger bogaktuelle Rushy Rashid.
Erik Holstein

Modviljen mod kvinder på arbejdsmarkedet var enormt udbredt i det pakistanske samfund i de første år. På samme måde var der snobberi om, hvilken type arbejde, man kunne tage. Jeg måtte f.eks. ikke fortælle hjemme i Pakistan, at min mor gjorde rent.

Rushy Rashid
Forfatter
Fakta

Rushy Rashid

"DU LOVEDE, VI SKULLE HJEM... 

316 SIDER, 299 KR.

Udkommer 31. oktober på People's Press


Kilde: People's Press
"Min far og mor havde ingen intentioner om at tage del i det danske samfund. De pakkede aldrig den mentale kuffert ud. Derfor forsøgte de at løse danske problemer med pakistanske metoder. Det kan man ikke - lige så lidt som man kan løse pakistanske problemer med danske metoder."

Sådan opsummerer dansk-pakistanske Rushy Rashid en af hovedpointerne i hendes nye bog over for Altinget. Bogen "Du lovede, vi skulle hjem..." udkom i går og giver et godt indblik i tankegangen hos første generation af pakistanske indvandrere.

Den glemte generation 
Hensigten med bogen er at give mæle til den første generation af indvandrere, fortælle deres historie. Men den giver samtidig nogle forklaringer på de kulturkonflikter, der i mange år blev fatalt undervurderet af det danske samfund.

Bogen er i princippet faderens historie men ikke i bogstavelig forstand. Den er et snarere et koncentrat af en række af skæbner i det pakistanske miljø fra Rushy Rashids familie og omgangskreds. Som dansker bliver man ikke mindst slået af den foragt for det danske samfunds normer, som en hel del af de første indvandrere havde.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00