Om  
Kristian Thor Jakobsen
Stina Vrang Elias

DEA får ny cheføkonom fra Den Sociale Kapitalfond

Kristian Thor Jakobsen bliver ny cheføkonom i Tænketanken DEA. Han kommer fra en stilling som analysechef i Den Sociale Kapitalfond.

39-årige Kristian Thor Jakobsen er fra november ny cheføkonom i Tænketanken DEA, fremgår det af en pressemeddelelse.

Han får ansvaret for at designe og gennemføre analyser og projekter inden for tidlig indsats, uddannelse, forskning og innovation.

Kristian Thor Jakobsen kommer senest fra en stilling som analysechef i Den Sociale Kapitalfond. Han har før været forskningschef i Kraka, hvor han havde ansvaret for områderne uddannelse, arbejdsmarked, sundhed, fordeling og integration. 

Tænketanken DEA's administrerende direktør, Stina Vrang Elias, er derfor sikker på, at han har den helt rette erfaring til at bestride posten.

"DEA vil gerne være en medspiller, når viden skal udvikles, og der skal tænkes nyt om, hvordan vi sikrer, at små børn får de bedste livsmuligheder, unge mennesker får stærke uddannelser, og at vi som samfund har et forskningssystem i verdensklasse. Det kræver både troværdige og modige analyser, som jeg er overbevist om, at Kristian med sin dybe faglighed og indsigt på uddannelsesområdet vil bidrage til," siger Stina Vrang Elias.

Kristian Thor Jakobsen er uddannet økonom fra Københavns Universitet og er ph.d. fra DTU.

Fakta fra DEA's hjemmside:

Vision
Tænketanken DEA arbejder for at styrke værdiskabelse og vækst ved at forbedre evidensgrundlaget for design og prioritering af tidlig indsats, uddannelse, forskning og innovation.

Mission
Tænketanken DEA er en non-profit tænketank, der uafhængigt af særinteresser arbejder for at bidrage til udviklingen af et uddannelses-, forsknings- og innovationssystem, der kan styrke offentlige organisationer og private virksomheders adgang til viden og arbejdskraft af høj kvalitet og relevans. Det gør vi ved at kvalificere videngrundlaget for beslutningstagere og praktikere gennem vidensbaserede analyser, projekter og deltagelse i den offentlige debat.

Baggrund
Tænketanken DEA blev lanceret den 5. maj 2010. Bag DEA står foreningen DSEB (tidl. FUHU), der de sidste 130 år har arbejdet for at styrke adgangen til bedre uddannelse og forskning for danske virksomheder.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thor Jakobsen

Cheføkonom, DEA
cand.polit. (Københavns Uni.), ph.d. i økonomi (DTU)

Stina Vrang Elias

Adm. direktør, Tænketanken DEA, formand for NFA, REU og RUVU
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1995)

0:000:00