Denne uge på Social & Forebyggelse (49)

DET SKER: Socialministeren skal denne uge til strategiseminar om behandling af kronikere. Desuden er der samråd om psykiske arbejdsskader og samråd om indretning af pleje- og ældreboliger.
Foto: Colourbox
Fakta
Har du et arrangement der skal med i kalenderen, så skriv til [email protected]
Ministeren
Mandag deltager socialminister Karen Hækkerup (S) i Mandag Morgen og TryghedsGruppens strategiseminar om behandling af kronikere i DGI-byen. Seminaret sætter fokus på kommunernes rolle i fremtidens behandling af kronikere i borgernes egne hjem.

Folketinget
Tirsdag er der 1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov om integration af udlændinge i Danmark. Forslaget er fremsat af beskæftigelsesministeren.

Torsdag 8.12 er der møde i beskæftigelsesudvalget, hvor der vil være et åbent samråd med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) angående psykiske arbejdsskader. Bekæftigelsesministeren er bl.a. blevet spurgt om årsagerne til stigningen i psykiske arbejdsskader og til stigningen i afslag på erstatning til hjemvendte soldater med psykiske skader. Spørgsmålene er stillet af Bent Bøgsted (DF) og Jørn Arbo-Bæhr (EL).

Torsdag 8.12 er der i samråd i Folketingets Socialudvalg. Social- og Integrationsminister Karen Hækkerup er indkaldt, og det handler om indretning af ældre- og plejeboliger. Udvalget har bl.a. bedt ministeren redegøre for, om de gældende regler i forhold til ældres mulighed for at beholde egne møbler i ældre- og plejeboliger i tilstrækkeligt omfang sikrer den ældre ret til en værdig tilværelse og tilstrækkelig indflydelse på sit eget liv. Spørgsmålene er stillet af Anne-Mette Winther Christiansen (V).

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00