Om  
Tue Byskov Bøtkjær

Det Centrale Handicapråd skal finde ny formand

Formanden for Det Centrale Handicapråd går af efter fire år på formandsposten. Annemette Ruth vil midlertidigt fungere som formand for rådet.

Sara Ridder

Formanden for Det Centrale Handicapråd, Tue Byskov Bøtkjær, stopper i rådet. Det skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Det Centrale Handicapråd er et uafhængigt råd, som er nedsat for at rådgive regering og Folketing samt centrale offentlige myndigheder i handicapspørgsmål. Det består af 16 medlemmer., og Tue Byskov Bøtkjær har været formand siden 2011.

Han har forklaret opsigelsen med:

"Grundlæggende mener jeg, at jeg har gjort det, som var målet ved min tiltræden. Rådet er i dag et konstruktivt, vedkommende og udadvendt forum, hvor mange forskellige interessenter har en frugtbar dialog om, hvordan vi gør det bedre for de mennesker, der har et handicap. På den måde er det naturligt for mig at overlade det til en anden at tage næste skridt.”

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) siger om Tue Byskov Bøtkjærs valg:

”Jeg er ked af, at Tue Byskov Bøtkjær nu stopper som formand for Det Centrale Handicapråd. Tue har været en meget dygtig og engageret formand for Det Centrale Handicapråd og har med sin erhvervserfaring og sit sociale engagement løftet rådet til at blive et dagsordenssættende råd, som energisk har arbejdet for den brede inklusion og åbenhed i samfundet. Jeg vil derfor gerne takke Tue mange gange for det store arbejde, han har lagt i rådet. Jeg går nu i gang med at finde en ny formand”.

Fra 1. januar 2016 vil tidligere kommandør i Søværnet Annemette Ruth, som er af ministeren personligt udpegede medlemmer, fungere som formand for rådet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tue Byskov Bøtkjær

Landsformand, Hjernesagen, adm. direktør, Kuma Holding, Apollo Bar & Kantine, Kafeteria & Atelier September, formand, Fashion Society
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1995)

0:000:00