Det skal være lettere at tvangsfjerne børn

NYHED: Et flertal i Folketinget er enige om, at det skal være lettere at tvangsfjerne børn. Men partierne har mange forskellige løsninger til hvordan.
Politikerne er enige om, at det skal være lettere at fjerne børn, der bliver vanrøgtet.
Politikerne er enige om, at det skal være lettere at fjerne børn, der bliver vanrøgtet. Foto: colourbox.com
Kristine Bertelsen

Vi skal have gennemført en lovgivning, der gør tvangsbortadoption mulig allerede fra fødslen.

Vivi Kier (K)
Socialordfører
Torsdag 17. april viste TV 2 dokumentaren "Mors lille dreng? - 10 år senere." Programmet skildrer, hvordan Århus Kommune tilsyneladende har svigtet tilsynet med en familie, så den nyfødte Mads bliver misrøgtet derhjemme, til trods for flere indberetninger fra læger om, at den er gal. Efter 14 måneder bliver Mads anbragt i en plejefamilie sammen med sin storebror Jørn, som er blevet fjernet fra hjemmet ti år tidligere, fordi moren og faren heller ikke kunne tage sig af ham. Historien om Jørn blev også dengang skildret i en dokumentar, "Er du mors lille dreng?".

Klare regler skal gøre fjernelser lettere
Historien har i den grad fået politikerne på Christiansborg op af stolene. Flere partier, og herunder også velfærdsminister Karen Jespersen (V), foreslår nu, at det skal være lettere at tvangsfjerne børn fra hjemmet.

Fra ministeren lyder det, at al tvivl om, hvornår børn skal fjernes fra hjemmet med tvang, skal ryddes af vejen med entydige regler. Retter kommunerne sig ikke efter reglerne, bliver de sat under administration.

Også Socialdemokraterne vil gøre det lettere at tvangsfjerne børn, når forældrene ikke magter at tage sig af dem.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00