DF: Danskere bør være foran flygtninge i velfærdskøen

DEBAT: Dansk Handicap Forbund bør ikke kritisere DF, fordi partiet ikke vil give positiv særbehandling til handicappede flygtninge, siger Martin Henriksen (DF). Det skyldes nemlig ikke DF’s syn på handicappede, men at danskere ifølge partiet skal have førsteret til statskassen.

Af Martin Henriksen (DF)
Udlændinge- og integrationsordfører

Landsformanden for Dansk Handicap Forbund, Susanne Olsen, forsøger i et indlæg her på Altinget at gøre Dansk Folkepartis flygtningepolitik til et spørgsmål om vores syn på handicappede.

Det er ikke i orden, at Susanne Olsen forsøger at bruge flygtningesituationen til at klandre Dansk Folkeparti for ikke at bekymre sig om handicappede.

Jeg vil ikke finde mig i, at det kraftigt antydes, at jeg eller Dansk Folkeparti skulle se ned på handicappede. En sådan påstand må bero på et ønske om at manipulere, eller også må det bunde i, at Susanne Olsen ikke følger godt nok med.

Ingen særhensyn til handicappede flygtninge

I Dansk Folkeparti har vi altid haft de handicappedes vilkår som en høj prioritet. I min tid som socialordfører fik vi blandt andet forhandlet et retskrav igennem, der skulle sikre handicappede og udviklingshæmmede bedre muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det var et forslag, som Dansk Folkeparti bragte frem i Folketinget.

Min pointe er blot, at man som udlænding med et handicap ikke kan forvente at få eksempelvis dansk statsborgerskab, fordi man har et handicap. Man kan heller ikke forvente, at man uden videre kan få tildelt ekstra ydelser, fordi man lige er ankommet til Danmark.

Her må der være en rimelighedsbetragtning. Og jeg mener slet ikke, at FN skal bestemme, hvem der får tildelt ydelser, statsborgerskab eller opholdstilladelser i Danmark. Det skal vi selv klare.

Danskerne skal være først i køen

I Dansk Folkeparti mener vi, at danskernes behov skal sættes først. Det er uanset, om man er handicappet eller ej. Jo flere vi tager imod fra udlandet, jo færre penge er der til at sikre gode vilkår for danskere, hvis familier har været her i generationer.

Vi er nødt til at prioritere pengene, som vi har i statskassen, og der mener jeg altså, at danskerne skal være først i køen.

Forrige artikel Forfatter: Rufferi-forbud gør mere skade end gavn Forfatter: Rufferi-forbud gør mere skade end gavn Næste artikel SAND: Politikerne svigter de hjemløse SAND: Politikerne svigter de hjemløse