DF: Helt OK at lade patienter i job komme først

PRIORITERING: Dansk Folkeparti kan ikke se noget problem i, at læger lader en patient i job komme foran i køen, så længe det er en del af en helhedsvurdering. Sundhedsstyrelsen er enig.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg mener også, at der er et fagligt hensyn at tage, hvis det er en patient, som risikerer at miste sit arbejde. Han vil jo være under et stort psykisk pres, hvilket også er noget en læge skal tage med i sin vurdering.

Liselott Blixt
(DF)
Fakta

Om undersøgelsen

Specialet er skrevet af Jesper Risom på statskundskab på Københavns Universitet. (Se linkboks).

 

 

"Jeg har fuld tillid til lægernes skøn," lyder udmeldingen fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, efter en undersøgelse har indikeret, at lægerne nogle gange lader patienter springe frem i venstelistekøen, hvis de på grund af deres arbejde har brug for hurtig behandling.

I undersøgelsen, der er en del af et universitetsspeciale svarer 80 procent af 71 ortopædkirurger, at de vælger at rykke en patient foran i køen, hvis han risikerer at miste sit arbejde ved for langvente tid.

Patientforening raser
Men både Danske Patienter og Enhedslistens sundhedsordfører kritiserer denne praksis for at være et brud med lægeløftet.

0:000:00