DF om udfordringerne i Familieretshuset: Skriv forældrefremmedgørelse ind i loven

Vi skal forhindre, at en forælder kan manipulere børnene til at tage afstand fra den anden forælder, uden at det har konsekvenser. Derfor foreslår Dansk Folkeparti, at begrebet ”forældrefremmedgørelse” skrives ind i loven, og at højkonfliktsager starter hos domstolene, skriver Mette Thiesen.

Der skal etableres en ’fast track’ ordning i skilsmissesager, hvor der er beskyldninger om vold og overgreb. Det vil indebære, at der omgående igangsættes overvåget, kontaktbevarende samvær, så man ikke mister samværet med sine børn, mens beskyldningerne undersøges, skriver Mette Thiesen. 
Der skal etableres en ’fast track’ ordning i skilsmissesager, hvor der er beskyldninger om vold og overgreb. Det vil indebære, at der omgående igangsættes overvåget, kontaktbevarende samvær, så man ikke mister samværet med sine børn, mens beskyldningerne undersøges, skriver Mette Thiesen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mette Thiesen

Intentionerne og ideerne var gode, da der blev indgået ny aftale om det familieretslige system.

Desværre virkede det først som om et dårligt system blev erstattet med et værre. Underfinansiering og manglende implementering af vigtige elementer er nogle af årsagerne – en kønsmæssig bias og fejlagtige strukturer var noget andet.

Det er der nu ved at blive rettet op på. Der er blevet tilført flere penge til Familieretshuset, og Dansk Folkeparti har presset på for at få genforhandlet den politiske aftale, hvilket socialministeren heldigvis har været lydhør overfor. Hun fortjener ros for at tage opgaven alvorligt, og jeg har en tro på, at vi nu får mulighed for at rykke systemet til det bedre.









0:000:00