DF vil stramme 300-timers-reglen

NYHED: Dansk Folkeparti vil fordoble kravet til ægtepar, der lever af kontanthjælp, så de nu skal arbejde 600 timer. Også kommunerne skal presses yderligere. Ingen planer om ændringer, siger Claus Hjort Frederiksen.
Dansk Folkeparti vil stramme 300-timers-reglen yderligere for at få flere især indvandrerkvinder i arbejde.
Dansk Folkeparti vil stramme 300-timers-reglen yderligere for at få flere især indvandrerkvinder i arbejde.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Mange har jo brug for et skub ud på det dybe vand, før de kan klare sig selv.

Peter Skaarup
DF's integrationsordfører
Fakta

Fakta om 300-timers-reglen:

300-timers-reglen betyder, at et ægtepar på kontanthjælp begge skal have arbejdet mindst 300 timer i løbet af to år for at modtage kontanthjælp. Hvis ikke de opfylder kravet, mister ægteparret den ene kontanthjælp.

Siden ordningen trådte i kraft i den 1. april 2007 har 686 ægtepar mistet den ene kontanthjælp. Det er hovedsageligt indvandrere fra ikke-vestlige lande, der har mistet kontanthjælpen.


Kilde: Beskæftigelsesministeriet
Fakta

For at presse yderligere folk ud på arbejdsmarkedet vil Dansk Folkeparti nu stramme skruen over for blandt andre indvandrere og sætte 300-timers-reglen markant i vejret.

Ifølge Peter Skaarup, integrationsordfører for Dansk Folkeparti, har 300-timers-reglen haft en god virkning med at få flere i arbejde, men det er ikke nok.

"Der er et stort behov for flere beskæftigede i vores samfund, især når ledigheden er nede i et ekstremt lavt niveau. Derfor er det undergravende for samfundet, hvis der stadig er en gruppe hovedsagligt indvandrerkvinder, der holder sig hjemme på kontanthjælp," siger Peter Skaarup til Altinget.dk.

0:000:00