DF vil udvide sygedagpenge-perioden

SYGEDAGPENGE: Dansk Folkeparti vil se på en udvidelse af sygedagpenge-perioden. Oppositionen er skeptisk. Men DF skal have chancen, siger SF.
Dansk Folkeparti vil nu se på en udvidelse af sygedagpengeperioden. Lad os nu se, siger SF, der ikke har store forhåbninger
Dansk Folkeparti vil nu se på en udvidelse af sygedagpengeperioden. Lad os nu se, siger SF, der ikke har store forhåbningerFoto: Altinget
Anders HeisselAnne Bjerregaard

Dansk Folkeparti kommer med fine formuleringer, men de handler for lidt, og derfor er jeg meget spændt på, om de for en gangs skyld vil leve op til det, som de proklamerer, at de vil gøre.

Eigil Andersen
Arbejdsmarkedsordfører, SF
Sommervarmen har lunet godt i Dansk Folkeparti. På partiets sommergruppemøde i sidste uge stod det klart, at DF er tøet op på sygedagpengeområdet og nu er villig til at kigge på, om perioden skal kunne forlænges.

Til finanslovsforhandlingerne vil partiet se på, hvordan sygedagpengeperioden kan udvides for dem, der er hårdest ramt. Ifølge Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, står disse mennesker nu også i en situation, hvor den stigende ledighed opsuger muligheden for skåne- og fleksjob.

Over for Altinget.dk uddyber Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted:

"Vi går aktivt ind for at finde en løsningsmodel. Det er noget, vi tager i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, for der skal vi finde pengene. Men hvad løsningsmodel vi kommer frem til, det skal vi til at arbejde med nu," siger han.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00