Drop højere løntilskud

NYHED: Regeringen vil i forbindelse med velfærdsforhandlingerne øge løntilskuddet til indvandrere. Men der er intet behov for højere løntilskud, mener Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Arbejdsmarkedsforsker tvivler ligeledes på, at tilskudskroner er en ”snuptagsløsning”, der kan få flere indvandrere i arbejde.
Ole Hall

Det hjælper ikke, om du så får dem gratis. For virksomhederne vil ikke have folk, de ikke efterspørger og som ikke har kvalifikationerne eller motivationen.

Flemming Ibsen
Arbejdsmarkedsforsker, Aalborg Universitet
Fakta
"Næsten halvdelen af indvandrerne fra ikke-vestlige lande er desværre hverken i arbejde eller i gang med en uddannelse. Her står vi med den største udfordring overhovedet, når det gælder finansiering af fremtidens velfærd,” sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen i sin grundlovstale.

Kilde: Altinget
I disse dage forsøger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) under velfærdsforhandlingerne at få et forslag om højere løntilskud til indvandrere igennem.

Statstilskuddet skal hæves fra de nuværende 55 kroner til op mod 90 kroner i timen. Men noget tyder på, at det slet ikke er det, der er behov for.

”Det er ikke noget, som vi vil gå ud og afvise benhårdt, for det er jo også et spørgsmål om at prøve nogle ting af. Men grundlæggende mener vi ikke, at der er behov for højere løntilskud,” siger Stig Martin Nørgaard, der er konsulent i DA og taler arbejdsgivernes sag.

Ikke et spørgsmål om penge
Ifølge Stig Martin Nørgaard giver arbejdsgiverne ikke udtryk for, at de mangler penge til at ansætte indvandrere. Derimod mangler de indvandrere, der er arbejdsmarkedsparate.

0:000:00