ECRI-rapport skaber fortsat splid

NOTE: Hverken Det Radikale Venstre eller Dansk Folkeparti vil slippe ECRIs udskældte rapport om racisme i Danmark. Selv om Fogh Rasmussen mest af alt ønsker at ”arkivere rapporten lodret i skraldespanden”, foranlediger den en række § 20-spørgsmål og et samråd med statsministeren selv.
Ole Hall
Fakta
Rapporten fra Europarådets anti-racismekomité udkom i begyndelsen af maj og var yderst kritisk over for såvel dele af den danske udlændingelov som tonen i indvandrerdebatten.

Regeringen peger på 24 punkter, som efter regeringens mening er faktuelle fejl. Derudover kritiserer regeringen ECRI for at fremføre flere politiserende og udokumenterede påstande.

I et svar til regeringen afviser ECRIs formand professor Eva Schmidt de fleste kritikpunkter.


Kilde: Altinget
Hvis statsministerens hårde udfald mod ECRIs racisme-rapport skulle lægge diskussionen død, er taktikken ikke lykkedes. Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre vil have henholdsvis integrationsministeren og statsministeren til at besvare spørgsmål om rapporten.

Statsministeren i samråd
De Radikales integrationsordfører Morten Østergaard har ganske udsædvanligt bedt statsministeren møde op til et samråd i udvalget for Udlændinge- og integrationspolitik.

Han mener, at Fogh Rasmussen skylder ECRI en undskyldning, da regeringen ifølge Østergaard har lavet ”fejl og bevidste manipulationer” i den kritik, som blev rettet mod ECRI i kølvandet på rapporten.

§ 20-spørgsmål
Med ganske anderledes regeringsvenlige motiver har Dansk Folkepartis europaordfører, Morten Messerschmidt, stillet ni § 20-spørgsmål til integrationsminister Rikke Hvilshøj.

0:000:00